V. Törökbálinti Ifjúsági és Sportnap

Törökbálinti Ifjúsági Önkormányzat 2016-ban szervezi meg ötödször a játékokkal, sportokkal, kalandokkal és kultúrával teli Törökbálinti Ifjúsági és Sportnapot a diákok számára, melyben a fiatalok megmutathatják ügyességüket, kreativitásukat és talpraesettségüket.

Ezen a napon a résztvevők együttes játékára nyílik lehetőség, mindezt olyan szórakoztató és agymunkára serkentő elemekkel bővítve, melyek kiválóan alkalmasak a közösségfejlesztésre. A 18 főből álló csapatokból 12 versenyző (minimum 4 lány) vesz részt a fizikai megmérettetéseken (sorverseny, akadályverseny, ügyességi feladatok), 6 fő pedig különböző szellemi feladatokban méretteti meg magát. Minden csapat 2 póttaggal készülhet.

A csapatok tagjai a törökbálinti Zimándy Ignác Általános Iskola és Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola 6-7. osztályos tanulói közül kerülnek ki. A résztvevőknek különböző feladatokat kell megoldaniuk, melyek az élet területének főbb szegmenseit ölelik fel központi szerepbe helyezve Magyarország sportéletét, kiemelkedő sportbüszkeségeit, illetve a mozgáskultúra szépségeire világviszonylatban is tekint. A csapatok kapnak olyan feladatot is, amelyre előre fel kell készülniük. A játék folyamán minden játékos tudására szükség van, minden csapattagnak egyaránt szerepet kell vállalni a siker eléréséhez. Célunk, hogy a gyerekek együttes erővel mérjék össze tudásukat és ügyességüket, a program jó hangulatban teljen, és kellemes emlék maradjon.

Előre elkészítendő feladatok:

  • Csapatnév
  • Csapatinduló: a 20-150 szó között indulót a regisztrációnál kell leadni.
  • Csapatzászló: A zászlóval vonulnak fel a csapatok. A zászló mérete maximum 1m x 1m lehet.
  • Szellemi vetélkedőhöz: A honlapról (www.tifo.hu) megtalálható a kvízhez szükséges felkészítő szöveg.

A verseny elnevezése: V. Törökbálinti Ifjúsági és Sportnap
A verseny ideje: 2016. április 01. péntek, 09.00-13.00
A verseny helye: Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola Óvoda utcai épülete, Törökbálint
A verseny főbírája: Telegdy Ákos, TIFO
A szervezőbizottság elnöke: Telegdy Ákos, TIFO
A szervezőbizottság tagjai:
Bolyos Anna Krisztina, TIFO
Gáznár Eszter, TIFO
Szabó Beatrix Xénia, TIFO

A verseny fővédnöke: Elek Sándor Polgármester
Bírók: TIFO tagjai

További információk a részletes versenykiírásban és az alábbi mellékletekben: