Rólunk

Pár szó rólunk

KIK VAGYUNK MI? MIÉRT VAN TÖRÖKBÁLINTON IFJÚSÁGI ÖNKORMÁNYZAT?

2008. júniusában Törökbálint város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy Ifjúsági Önkormányzatot hoz létre. Ennek elsősorban célja az, hogy a fiatalság is közreműködjön a város ügyeiben, ezzel lehetőséget nyújtva korosztályának arra, hogy minél szélesebb körben tudjon mozogni, képes legyen kibontakozni és megtalálja saját, egyéni útját, ami majd végigkíséri őt egész életén, nyomot hagyva maga mögött.

Még nem működünk olyan régóta, mégis azt merem mondani, hogy jó úton járunk és minden igyekezetünkkel, és odaadásunkkal próbálunk dolgozni és „alkotni”.

Sok ifjúságot érintő tervünk van a jövőre, pályázatok kiírása, sport és vetélkedő napok, rendszeres klubdélutánok szervezése és még sok hasonló fiatalságot összekovácsoló programok. Úgy gondoljuk, hogy nagy szükség van erre a szervezetre, annak érdekében, hogy a jövő generációja, minek mi is részesei vagyunk, jelentőset tudjon adni a világnak, aminek előfeltétele egy boldog, lehetőségekkel és tapasztalatokkal teli gyermek- illetve fiatalkor.

TÖRTÉNETE

Törökbálint Város Ifjúsági Önkormányzatának története nem nyúlik vissza régi időkre. Hámoriné Olár Mária képviselőasszony és ifjúsági tanácsnok ötletére már 2006 környékén is készültek tervek az ifjúság önálló képviseletének szervezetbe tömörülésére, de a végleges megvalósításra 2008-ig kellett várni, amikor is ősszel végső fázisába értek a gondolatok, és az önkormányzat pályázatokat küldött ki sok törökbálinti szervezetnek és intézménynek (ide tartozik többek között a Zimándy Ignác Általános Iskola és a Törökbálinti Német Kisebbségi Önkormányzat), hogy ajánljanak fiatalokat az Ifjúsági Önkormányzat leendő testületébe. Az ajánlások beérkezését követően Törökbálint Város Önkormányzatának képviselőtestülete kiválasztotta azt a 15 fiatalt, akikben a település ifjúságának képviseletét a legkreatívabb módon kivitelezhetőnek tartották. Az Ifjúsági Önkormányzat történetének első testülete így alakult: Czinszki Bálint, Strasser György, Major Sándor, Mezei Andrea, Francois Vivien, Gőbel Luca, Pallai Eliza, Hadik András Ákos, Süveges Péter, Pettinger-Szalma Vendel, Palkó Boglárka Fanni, Bolyos Anna, Patkó Ákos, Szabó Beatrix és Szabó János. Kezdetben Turai István polgármester ajánlására Palkó Boglárka Fanni elnöki, míg Strasser György titkári posztban részesült. A beindulás kezdeti nehézségeivel szembesülve a munka nehezen folyt, de 2009 őszétől új lendületre kapott a testület, és kisebb személyi és tisztségi változások után, Major Sándor személyében új ifjúsági polgármesterrel az élen a korábbiakhoz képest nagyszabású tervek kivitelezése kezdődött el az Ifjúsági Önkormányzat életében. Időközben Czinszki Bálint és Mezei Andrea helyére Bernát Dániel és Simon Ágnes személyében új képviselőkkel egészült ki a testület, amely a törökbálinti ifjúság érdekéért és jövőjéért folytatja működését az elkövetkezendő években, és remélhetőleg sikerekben gazdagon tudja öregbíteni Törökbálint város hírnevét.

Pettinger-Szalma Vendel
TIFO jegyző

3 ok, hogy csatlakozz!

1

Rengeteg lehetőség nyílik meg előtted, hogy lépéseket tehess a törökbálinti ifjúsági élet fellendítésére.
Minél többen vagyunk, annál inkább megismerjük a helyi fiatalok igényeit. Ne habozz, tégy Te is lépéseket közös célunk felé!

2

Az élet olyan területein tudod kipróbálni magad, amelyek útmutatással szolgálhatnak jövőképed formálásánál.
Sok új helyzet, még több tapasztalat.

3

Részese lehetsz egy olyan csapatnak, ahol nem csak a munka, hanem a közös emlékek, a közös érdeklődés, a tenni akarás is összeköti az embereket.