Újabb konferencia-részvétel

Goman PéterJanuár 25-én újabb konferencián képviseltette magát a Törökbálinti Ifjúsági Önkormányzat. A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság (GYIÖT) által a Lurdy Konferencia és Rendezvényközpontban rendezett országos találkozón Goman Péter és Szalma Balázs gazdagodhatott értékes tapasztalatokkal és információkkal.

Az esemény hivatalosan a 2013 júliusában Bábolnán megrendezett Modell Ifjúsági Parlament Zárókonferenciája volt, azonban messze túlmutatott ennek szorosan vett tematikáján. A konferencia első felében a GYIÖT elnöke, Gulyás Barnabás színes előadásban mutatta be az általa vezetett szervezetet magát, illetve a Modell Ifjúsági Parlament (MIP) működését, amelyet rengeteg általános, a mai ifjúságot érintő kérdéssel, gondolattal, a jövőbe való kitekintéssel fűszerezett. A rövid szünetet követően bemutatásra került a résztvevők számára nyomtatásban is kiosztott „Törvénykönyv”, amely a MIP végtermékének tekinthető javaslatcsomagot tartalmazza. Ezt követően egy átfogó előadást hallhattunk az új Erasmus+ Programról, valamint a No Hate Speech Mozgalom magyarországi fejlődéséről.

A délután folyamán végül egy pódiumbeszélgetésre került sor, amelyen több szakember is tiszteletét tette, tovább emelve az esemény rangját és színvonalát. A több irányba futó és sok témát felölelő beszélgetés folyamán lehetőség nyílt a hallgatóság bevonására is, amelyet Goman Péter TIFO képviselő tartalmas és gondolatébresztő hozzászólása is tarkított. Összességében tartalmas konferencián vehettünk részt, amely lendületet adhat további kihívások, pályázatok, lehetőségek feltérképezésére és megvalósítására.

csoportkép

Nincs hozzászólás.

Hozzászólok