Kábítószer ellenes Egyeztető Fórum beszámolója

2014. június 16-án 10 órakor megrendezésre kerülő Kábítószer ellenes Egyeztető Fórumon (továbbiakban: KEF) részt vett a Törökbálinti Ifjúsági Önkormányzat is.
Márton Andrea a RÉV Caritas munkatársa előadást tartott a szenvedélybetegségről, függőségről és a kábítószer használatról.

A szakmai testület célja egy olyan stratégia kidolgozása, valamint egy olyan összefogás megvalósítása, amelyek képesek a kábítószerrel kapcsolatos problémák feltárására és ezek kezelésére.

A KEF tevékenysége révén megkísérel összhangot teremteni a drog prevencióval, valamint olyan intézmények munkájában próbál meg segítséget nyújtani, akik érintettek a kábítószer problémákban. Mindezt egységes szakmai és módszertani szemléletmód konstruálásával igyekszik megvalósítani.

A KEF igyekszik koordinálni a Törökbálinton zajló kábítószer-megelőző tevékenységet.

A KEF tagjai közös szakmai álláspontjuk kialakítását követően a fenti célok elérése érdekében teszik meg konkrét megoldási javaslataikat a képviselőtestület, a szakmai bizottságok, a Polgármesteri Hivatal illetve az érintett intézmények felé.

A tagok vállalják, hogy a társadalmi megbízatásnak minősülő tagság mellett alkalmanként személyes szakmai munkát is végeznek a deklarált célok sikeres megvalósítása érdekében.

A tagsági viszony önként vállalt társadalmi megbízatás.

A fórumon részt vevők ismertették álláspontjaikat, a probléma kérdéskörét Törökbálint viszonylatában átbeszéltük. Értekeztünk továbbá a gyakorlati nehézségekről, és ezek megoldási javaslatai is szóba kerültek. A találkozót egy egységes szakmai szemlélet és összefogás reményében zártuk.

Vokány Gini

Nincs hozzászólás.

Hozzászólok