A sportok hétvégéje

A már-már hagyománnyá váló Törökbálinti Ifjúsági és Sportnapot kissé továbbfejlesztve, 2014. szeptember 27-én először Törökbálinton megrendezésre került az I. Sportágválasztó. Mindkét rendezvényt hosszas előkészületek előzték meg, amiken az Ifjúsági Önkormányzat, a Törökbálint Sportközpont, a Törökbálinti Városgondnokság és a Törökbálinti Shaolin Kungfu Egyesület és a Munkácsy Mihály Művelődési Ház együttes erővel dolgozott.

1Pénteken, szeptember 26-án a két iskola diákjai (a Zimándy Ignác Általános Iskola és a Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola) mérhették össze erejüket, mind fizikai, mind szellemi értelemben. A csapatoknak különböző váltóversenyeken kellett részt venniük, csapatzászlót, csapatindulót kellet készíteniük. Kreativitásukat teszteltük különböző feladatokkal pl. új sportág kitalálása, plakát készítése a Sportnapról. A helyszínt hagyományainkhoz méltóan mindig változtattuk a két iskola tornacsarnoka között. A lépés éppen úgy jött ki idén, hogy az újonnan átadott tornacsarnokban, a Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola tornatermében rendezhettük meg a soron következő negyedik sportviadalt. A Fekete József terem kiváló helyszínt biztosított a sporttal kapcsolatos állomások meglátogatására, a Törökbálint Sportközpont uszodája pedig a vízi vetélkedőben játszó diákoktól zengett. Nagy kihívást jelentett számunkra az idén megújított programunk, miszerint előfordult, hogy három különböző helyen egyszerre! zajlottak versenyszámok. Szeretnénk megköszönni az összes segítőnek a támogatást. Sok tapasztalatot nyertünk, amik rendkívül építőek a jövő évre nézve. A verseny első helyezettje a Zimándy Ignác Általános Iskola  8.a osztálya (Tapacs), második helyezett ugyancsak a Zimándy Ignác Általános Iskolából került ki,  a 8.b osztály (Kinder Meglepetés), a dobogó harmadik fokára pedig a Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola 8.b osztálya léphetett fel (Csillámlámák). Gratulálunk minden résztvevőnek!

4

Egy nappal később a sportok majálisa következett. A Sportközpont parkolója megtelt sátrakkal, és ahogy közeledtünk a megnyitó időpontjához, egyre több kisgyerek lepte el a területet. Az I. Törökbálinti Sportágválasztón több, mint húsz sportlehetőség közül csemegézhettek a kilátogatók. A rendezvényt Turai István beszéde nyitotta meg, melyben hálás köszönetét fejezte ki mind az Ifjúsági Önkormányzat, mind Major Sándor (az Ifjúsági Önkormányzat polgármestere) felé. Ezt követően a színpad az óvodás gyerekeké volt, akik csodás műsorral készültek a nézőknek. A Bóbita Óvoda és a Walla Óvoda ovisai mutathatták meg, mit is tanultak. A nap további részében folyamatos bemutatók zajlottak (Lovasbemutató a Hosszúréti Lovas Klub jóvoltából, TTC-Cselgáncs szakosztály, Bokréta Tánccsoport, Marcipán SE akrobatikus fitnesz, ECDS, TTC-Yama Karate Klub, Vivien Dance, a Gyémántkút Egyesület Mazsorett csoportjai, TTC-Gerevich Aladár Vívószakosztály, a Törökbálinti Sport Egyesület–Shaolin Gongfu szakosztálya, Panic Crew, Budai XI. Sportegyesület törökbálinti csoportjai–Táncszakosztály, hastánc, zumba). Továbbá több törökbálinti egyesület képviselte magát sátorral: TTC-Sakkszakosztály, Törökbálinti Kenusiskola, Törökbálinti Focisuli Egyesület, és az érdi Delta Röplabda Sportegyesület. Mindezek alatt a Sportközpontban és az épület előtt ingyenes bemutatóórák zajlottak: Spinning®, TRX®, Zumba®, gerinctorna, alakformáló. Az este közeledtével a zenéé lett a főszerep, Garay László koncertje nyitotta meg az esti szekciót. Ezt követően az Unmasked, majd a JamBarGo zenekar zenélt. 20:00-kor A Madarak házibuli zenekar csapott a húrok közé, amit 20:30-kor röviden meg kellett szakítanunk, mivel elérkezett a tűzgyújtás ideje. Rendezvényünkkel a Magyarország! Szeretlek! programhoz csatlakoztunk, mely keretein belül Magyarország több nagyvárosában egyszerre gyúltak ki a fények. Az este további részében a tánc vált hangsúlyossá.

3

Reméljük felkeltettük a törökbálintiak érdeklődését rendezvényünkkel. Törökbálint Város Önkormányzatának támogatásával, szerettük volna bemutatni, milyen széles sportpalettáról válogathatnak a helyi fiatalok. Célunk a jövőre nézve elsősorban az, hogy több embert megmozgassunk, bemutassuk, hogy jó érzés kimenni szombat délután a „városba”, mert olyan programokon vehet részt az ember, ami kicsalogatja őt a ház négy fala közül. Nemcsak a gyerekeknek szóló játékok (trambulin, mászófal), hanem a városunk nyújtotta lehetőségek felsorakoztatása is csábító lehet. Reméljük, az évek múlásával egyre többen érdeklődnek majd, nemcsak a délutáni, de az esti programjaink iránt is.

ÚJ! Elkészült a sportnap és a sportágválasztó videó összeállítása is! Itt tudod megnézni:

Hozzászólások lezárva.