„Segítsen, hogy segíthessünk” – Adománygyűjtés a kárpátaljai magyaroknak

A háború sújtotta Ukrajna magyarok lakta vidékén, Kárpátalján a mindennapi megélhetés egyre nagyobb gondot okoz. Súlyosbítja a helyzetet az élelmiszerárak, az energiahordozók és minden a megélhetéshez szükséges dolog árának drasztikus emelkedése is.

2015. július 26-án Elek Sándor Törökbálint polgármestere Major Sándor önkormányzati képviselő társaságában Vásárosnaményba utazott ahol találkoztak a Kárpátaljai Református Egyház főgondnokával, Nagy Bélával. Főgondok úr egyben az egyház Diakóniai Szolgálatának az igazgatója is. A találkozó során egyeztették a Törökbálint Város Képviselő Testületének másfél millió forintos adományának eljuttatásával és szétosztásával kapcsolatos teendőket.

A Képviselő Testület által jóváhagyott támogatáson túl Törökbálint Város Önkormányzata

2015. szeptember 15-től október 15-ig terjedő időszakban arra hívja fel Törökbálint intézményeit, gazdálkodó szervezetei az egyesületeket és a törökbálinti polgárokat, hogy adományaikkal csatlakozzanak az Önkormányzat segély programjához.

Az adományozóktól tartós élelmiszereket (liszt, cukor, olaj, száraztészta, só, fűszerek, stb.), tisztálkodási szereket, mosószereket, takarító szereket, higiéniai papírárut várunk.

Lehetőség van pénzadomány fogadására is az alábbi számlaszámra történő átutalással:
Törökbálinti Református Egyházközség, 10918001-00000429-19890002
A közlemény rovatba szíveskedjenek beírni: Kárpátalja

A kárpátaljai állami iskoláknak nagy szüksége van magyar nyelvű szépirodalmi könyvekre a magyar gyermekek anyanyelvi oktatásának, nevelésének biztosításához.

Az adományok az alábbi helyszíneken tudjuk átvenni:
Bálint Márton Általános és Középiskola
2045 Törökbálint Köztársaság tér 8.
kapcsolattartó: Futácsi János üzemvezető tel.: +36 23 335-639/517

Az adományokat a rászorulók nevében is köszönjük!

Elek Sándor
polgármester

Hozzászólások lezárva.